Ingebruikname duofiets voor Mildam en Katlijk

MILDAM – De duofiets van Mildam en Katlijk wordt zaterdag 2 september om 12.00 uur in gebruik genomen. Wethouder Jelle Zoetendal fietst dan voor de gelegenheid samen met een minder mobiele bewoner een rondje door Mildam. De aftrap is bij de brug van Mildam. De duofiets is gerealiseerd dankzij subsidies van het Rabo Coöperatiefonds en het Iepen Mienskipsfûns. Voorlopig mag ieder koppel er gebruik van maken. Vanaf 2018 wordt indeling opgezet. Dan kunnen bijvoorbeeld ook omliggende dorpen op vaste dagen rekenen. De fiets is afgeleverd volgens alle specifieke eisen van eigenaar Plaatselijk Belang Mildam. Zo heeft hij elektrische ondersteuning. De bijrijder kan per wendbare stoel instappen, veilig zitten en kiezen tussen een voetenplaat of de pedalen om zelf mee te trappen. Fietsenhandel De Vries uit Nieuwehorne biedt de nodige ondersteuning. Epi de Vries: ,,Deze Van Raam fiets is naar wens opgeleverd. Er zit een pech-onderweg-service bij en de eerste tijd...

Lees verder »