Joke Tjalsma speelt Marijke Muoi

LEEUWARDEN – Joke Tjalsma, Paul R. Kooij, Dette Glashouwer, Rogier in ‘t Hout en de Franse acteur Rapfhaël Mars spelen in Marijke Muoi, de openingsvoorstelling van Leeuwarden-Fryslân 2018. De voorstelling is op 28 januari te zien. Marijke Muoi, stammoeder van bijna alle huidige Europese koningshuizen, laat het publiek beleven wat haar in 1795 is overkomen, ten tijde van het ontstaan van onze huidige democratie: de schending van haar graf. Merkwaardig genoeg is deze belangrijke episode daarna consequent weggemoffeld. De andere tien personages die we in deze voorstelling ontmoeten nemen het publiek aan de hand mee de Grote Kerk van Leeuwarden in, waar zij onder de ogen van Marijke Muoi hun versie van het verhaal vertellen. Joke Tjalsma neemt de rol van Marijke Muoi op zich. Tjalsma is bekend van onder andere ‘De gelukkige huisvrouw’ en ‘Nynke’. Paul R. Kooij, die eerder in onder andere ‘Ja zuster, nee zuster’ speelde, vertolkt...

Lees verder »