Kinderen Sintjohannesga blijken gedreven klussers

SINTJOHANNESGSA Kinderen in Sintjohannesga vermaken zicht deze week prima. Ze bouwen, als afsluiter van hun zomervakantie, een Spijkerdorp. Maandag begonnen de kluswerkzaamheden om negen uur. Voor sommige kinderen was dat niet vroeg genoeg; die waren er al ver voor negenen. Nadat ze zich hadden ingeschreven, mochten de kinderen los. Met hamers, zagen en spijkers op zag gingen ze op zoek naar de mooiste en grootste pallets waarmee ze de fraaiste bouwwerken kunnen bouwen. Soms krijgen ze wat ondersteuning van hun ouders, maar het grootste gedeelte bouwen de kinderen toch echt zelf. En zo ontstaat er onder andere een piratenboot, een trein en andere kunstwerken. Weer of geen weer, de bikkels blijven doorbouwen. Tot vrijdag, want dat is de laatste dag van het Spijkerdorp in Sintjohannesga.

Lees verder »