Kledingbus als sociale verbinder

SNEEK –  De sinds begin juli is in de Zuidwesthoek een zogenaamde kledingbus operationeel. De initiatiefnemers van de Stichting Kledingbus Friesland zijn niet ontevreden over de aanloop tot nu toe. De bus is een initiatief van diaconaal werk van de plaatselijke RK kerk en Ventura Systems BV in Bolsward. De kledingbus wordt ondersteund door particulieren, het bedrijfsleven en fondsen. Het doel is om kleding te laten circuleren en om een ontmoetingsplek te creëren waar mensen kleding kunnen halen, brengen of gewoon even langs kunnen komen voor een praatje. Alles is kosteloos. Er werken een aantal vrijwilligers op de bus namelijk een chauffeur en twee personen die helpen met kleding en koffie/thee. De kleding wordt iedere dag weer ‘ververst’ zodat er iedere keer weer andere kleding hangt. De tweedehands kleding is zorgvuldig geselecteerd, er is voor alle leeftijdsgroepen wel iets te vinden. Daarnaast wordt er op gelet dat de kleding die...

Lees verder »