Kruiskerk Heerenveen mogelijk onderkomen zorgwoningen

HEERENVEEN – De Kruiskerk aan de Burgemeester Falkenaweg in Heerenveen wordt mogelijk het onderkomen van drieëntwintig zorgwoningen voor ouderen die matige tot intensieve 24-uurs zorg nodig hebben en vijf woningen voor partners van zorgbehoevenden. Dat plan is voorgesteld door een werkgroep. Die deed de afgelopen maanden in opdracht van het college van kerkrentmeesters van de protestantse gemeente Heerenveen onderzoek naar een passende nieuwe bestemming voor het kerkgebouw. Wanneer de evrbouwing van start moet gaan en wanneer het gereed moet zijn, is nog niet bekend. In het kerkgebouw zelf kunnen door een verbouwing tien woningen worden gerealiseerd. De overige woningen komen ten westen en zuiden van het kerkgebouw en worden via een glazen corridor verbonden met het kerkgebouw. De huidige vorm en het vooraanzicht van de Kruiskerk blijven daarbij behouden. Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau Sipma uit Heerenveen. Uit een marktanalyse en financiële verkenning in opdracht van de protestantse gemeente...

Lees verder »