Luid getoeter tijdens opening M.C. Escher Akwadukt

LEEUWARDEN – Onder luid getoeter werd vanmorgen het M.C. Escher Akwadukt in de Drachtsterweg in Leeuwarden geopend. Op 7 augustus reden de eerste auto’s al door het aquaduct, maar nu is de weg ook vrij voor (brom)fietsers en voetgangers. Onder leiding van de Leeuwarder kunstenaar Maurits Escher, gespeeld door Jan-Dirk van Ravesteijn, bliezen gedeputeerde Sietske Poekjes, wethouder Friso Douwstra en Ruud Majenburg van Heijmans op een scheepstoeter. Vervolgens ging de Drachtsterbrug open en onthulde de Vrij-Baan-leeuw de naam van het aquaduct. De hele dag zijn er nog festiviteiten in de buurt van het nieuwe aquaduct. Aan de Goutumer-kant, bij het Folsingaviaduct, staat een feesttent waar de Vrij-Baan-leeuw fietsbellen en zadelhoesjes uitdeelt. In de tent kunnen mensen onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade informatie krijgen over het aquaduct. Kinderen kunnen zich vermaken met een kluisspel, waarbij ze virtueel in de werkkamer van kunstenaar Esher lopen. Nu het...

Lees verder »