M.C. Escher akwadukt officieel geopend

LEEUWARDEN: Het M.C. Escher akwadukt in de Drachtsterweg in Leeuwarden is vanochtend – donderdag 31 augustus – officieel geopend. Onder leiding van Leeuwarder kunstenaar Maurits Escher (gespeeld door Jan-Dirk van Ravesteijn) bliezen gedeputeerde Sietske Poepjes, wethouder Friso Douwstra en Ruud Majenburg (Heijmans) op een scheepstoeter. Dat was het signaal waarop de Drachtsterbrug openging en de Vrij-Baan leeuw de naam M.C. Escher akwadukt onthulde. Op 7 augustus reden de eerste auto’s al door het aquaduct. Vanaf vandaag –  31 augustus – kunnen ook (brom)fietsers en voetgangers er door. Compliment Een jaar geleden kwamen de provincie Fryslân en Heijmans overeen dat het aquaduct van eind augustus 2017 klaar zou zijn. Dat is gelukt. “Der is dit jier mei in soad minsken hurd wurke om de planning te heljen”, licht gedeputeerde Sietske Poepjes toe. “Wy hawwe in protte geduld frege fan de omjouwing. Ik bin tige bliid mei it resultaat. Alle belutsenen by...

Lees verder »