Menteam de Mensport uit Damwâld kampioen zomercompetitie

DAMWALD – Menteam de Mensport uit Damwâld is voor de derde keer op rij kampioen zomercompetitie  2017 – Enkel span paarden geworden. De competitie bestond uit tien marathonwedstrijden waarvan drie een dressuuronderdeel hadden. Menner Eelke Messchendorp en groem Siede Kempenaar  wisten de felbegeerde titel weer in de wacht te slepen na een spannende wedstrijdenreeks, waar het soms om seconden ging. Om de winst te behalen is veel training nodig. Het menteam traint gemiddeld vier keer per week met een training door de bossen en waterpartijen, en dan nog de longeer trainingen om de conditie van het paard op peil te houden. Menteam de Mensport heeft een toppaard wat zelf beleerd en opgeleid is tot deze sport. Het paard Nesta East Wind Ed King Hill speelt een grote rol in dit team. Het is een paard wat van nature net als zijn baas rustig is, maar als de training en de wedstrijden...

Lees verder »