Mobiliteitsbureau weigert chauffeurs Taxi Waaksma beter te beschermen

Inschrijvers op het doelgroepenvervoer in Noordoost Fryslân worden toch niet in alle gevallen verplicht om de chauffeurs van de huidige vervoerders (o.a. Taxi Waaksma) een arbeidscontract aan te bieden. SGP-raadslid Bakker (Dantumadiel): “Dit moeten de gemeenteraden niet laten gebeuren. Desnoods moeten ze maar eerder terugkomen van het zomerreces. Het kan niet zo zijn dat dit er in vakantietijd zo maar tussendoor glipt.”De gemeenten in Noordoost Fryslân zijn bezig met een nieuwe aanbesteding van het doelgroepenvervoer: het leerlingenvervoer en het WMO-vervoer. Een eerdere aanbesteding is door Taxi Waaksma, een van de huidige vervoerders, met succes aangevochten. De rechter bepaalde in kort geding dat de aanbesteding ongeldig was.Een en ander zorgde voor onrust bij de betrokken chauffeurs, de klanten, de leerlingen en hun ouders, maar ook in de politiek. Een van de zorgpunten was dat de huidige, vaak wat oudere (en duurdere) chauffeurs zouden worden vervangen door nieuwe, jongere (en goedkopere) chauffeurs....

Lees verder »