Nijkleaster heeft plannen voor nieuw klooster

JORWERT – Stifting Nijkleaster wil een nieuw klooster oprichten op Westerhûs, een boerderij op een kilometer afstand van Jorwert. Als alles gaat volgens planning, kan Nijkleaster in 2019 beginnen met het verbouwen en bouwen op de locatie Westerhûs. Vooralsnog is er een principe-overeenstemming tot koop bereikt. Het definitieve groene licht volgt zodra de vergunningen en financiering op orde zijn. De stukken voor de bestemmingsprocedure zijn ingediend bij Burgemeester & Wethouders van de gemeente Littenseradiel en zullen in september besproken worden in de gemeenteraad. Pleisterplaats De nieuwe locatie van Nijkleaster moet een pleisterplaats worden voor pelgrims onderweg. Een plek van stilte, bezinning en verbinding. Een kloostergebouw waar nieuwe kloosterlingen kunnen wonen en werken. Dát is de droom van de Stifting Nijkleaster. Volgens de plannen, ontwikkeld in samenwerking met bureau voor landschapsarchitectuur Noordpeil (Sneek) en architectenbureau Kijlstra-Brouwer (Beetsterzwaag), zal de monumentale kop-hals-rompboerderij worden gerestaureerd en geschikt gemaakt worden voor het werk van...

Lees verder »