Open molens op zoek naar molenaars

IJLST – De molens de Rat in IJlst, de Kaai in Sloten en de Jager en ‘t Lam in Woudsend zijn zaterdag 9 september tijdens de Open Monumentendag te bezichtigen. Thema tijdens Monumentendag is Boeren, burgers en buitenlui. Een mooiere combinatie met de molen is niet denkbaar, want wind- en watermolens hebben alles te maken met boeren, burgers en buitenlui. Molens malen immers al eeuwenlang polders droog, malen tarwe tot meel , pellen gerst en zagen bomen tot planken. Zonder molens was Fryslân niet geworden wat het nu is. Het Gild Fryske Mounders, heeft zaterdag 9 september uitgekozen om boeren, burgers en buitenlui kennis te laten maken met de opleiding tot vrijwillig molenaar in Fryslân. Op de website van het Gild (www.molenaarworden.nl) staan de molens vermeld die deze dag open zijn voor belangstellenden. Dit zijn zowel lesmolens als molens die geen lesmolen zijn maar waar u wel volledig geïnformeerd wordt. Informatie...

Lees verder »