Open Monumentendag op Landgoed De Slotplaats in Bakkeveen

BAKKEVEEN – In het kader van Open Monumentendag houdt Natuurmonumenten zaterdag 9 september vanaf 11.00 uur een cultuurhistorische excursie met boswachter Wijnand op Landgoed de Slotplaats in Bakkeveen. De Slotplaats is een landgoed in de bosrijke omgeving van Bakkeveen. Het landgoed herbergt een bos met vele herinneringen aan vervlogen tijden. Door de oude bomen en verscheidenheid aan planten en dieren leent dit gebied zich uitstekend voor een prachtige natuurbeleving met verhalen uit lang vervlogen tijden. De excursie leidt langs een Sterrenschans, bijzondere zonnewijzer, klassieke tuin en door statige beukenlanen. Het kost je tien flinke passen om, om de dikste beuk te lopen. Deze beuk is wel 250 jaar oud. Landgoed de Slotplaats is een van de grotere Friese bosgebieden. De eerste bomen van de slotplaats zijn geplant vanaf 1730 door Jonkheer Burmania. Zodoende zijn er eeuwenoude bomen te vinden op Slotplaats. Deze reuzen geven de Slotplaats een statige uitstraling. Op de Slotplaats...

Lees verder »