Titelhouder Neeleman voert NK Pampus aan

BALK – Gert Pauli uit Sneek staat na de eerste dag van het nationaal kampioenschap zeilen in de Pampusklasse op de derde plaats. Op het Slotermeer zijn vandaag drie races gevaren. Titelhouder Mark Neeleman en Jilko Andringa staan samen bovenaan. Er doen 50 boten mee. Pauli en fokkenist Corjan Schouten kwamen in Pampus 430 als derde, vierde en zesde binnen. Neeleman en Andringa, bekend als Regenboogzeilers, noteerden elk als resultaten 2, 3 en 4. Andringa vaart in de van Hans van Rij geleende 101. Neeleman veroverde vorig jaar op de Beulakerwiede de Pampustitel in de 294. Er werd in twee groepen gevaren waarin zes keer een andere stuurman of -vrouw als eerste binnen kwam. Daaronder de uit Sneek afkomstige Angela Brandsma, varend met stadgenoot Daan Stoel, in de 99. Ook Sneker Cees van Grieken, zeilend met veelvoudig Zestienkwadraat- en Schakelkampioen  Thijs Kort uit Drachten, kwam in de 459 een keer...

Lees verder »