Tytsjerksteradiel kiest en benoemt nieuwe wethouder

BURGUM – Maandag 4 september kiest en benoemt de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel een nieuwe wethouder. Dit gebeurt tijdens een extra raadsvergadering die begint om 19.00 uur.  In de openbare informerende raadsbijeenkomst om 19.00 uur, is de presentatie van de kandidaat-wethouder(s). De raad is daarbij in de gelegenheid om vragen te stellen. Na een korte pauze begint de openbare raadsvergadering aansluitend om 20.00 uur. De installatie van raadslid Henk Siegers, het kiezen, benoemen en installeren van de nieuwe wethouder en het afscheid van wethouder Houkje Rijpstra staan daarin centraal. De PvdA in Tytsjerksteradiel heeft Ellen Bruins Slot unaniem als nieuwe wethouder voorgedragen. De andere fracties hebben ook de mogelijkheid om een kandidaat-wethouder voor te dragen. In het college van Tytsjerksteradiel ontstaat een vacature, omdat huidig wethouder Houkje Rijpstra per 1 september 2017 directeur wordt van de Vereniging Circulair Friesland. Alle raadstukken staan op www.raad.t-diel.nl

Lees verder »