Updiggin’ Dokkum zoekt deelnemers

DOKKUM – Stichting Welzijn Het Bolwerk Dokkum en Updiggin’ nodigen inwoners van Dokkum en omgeving uit om samen een korte voorstelling te maken. Deze voorstelling zal zaterdag 21 november en zondag 22 oktober 2017 te zien zijn voorafgaand aan het cross-over popconcert Updiggin’. De eerste repetitie vindt plaats op woensdag 13 september. Geïnteresseerden mogen bij deze repetitie aanschuiven.   Het initiatief tot dit project komt van de muzikale vertelling Updiggin’. Een voorstelling die zich afspeelt in Afrika en gaat over het overbruggen van tegenstellingen tussen mensen. “Overal waar Updiggin’ speelt, vragen we aan bewoners om een eigen voorstelling te maken en te spelen. Hoe diverser de samenstelling van de lokale groep spelers, qua leeftijd, afkomst, cultuur en kunstbeoefening, hoe verrassender het resultaat. Uitgangspunt is dat iedereen meedoet of laat zien, met dat wat hij/zij al kan”, aldus artistiek leider Anne van Slageren. Zowel in hun eigen voorstelling, als met dit...

Lees verder »