Wethouder geeft startsein bouw gemeentewerf Lemmer

LEMMER Wethouder Johannes van der Pal verrichtte woensdag de officiële starthandeling voor de bouw van gemeentewerf Zuid in Lemmer door een heipaal in de grond te slaan. De gemeentewerf komt op industrieterrein de Lemsterhoek. De toekomste gemeentewerf vervangt straks de werven in Lemmer (Pasveer) en Balk (Eigen Haard). Daarnaast blijft er een werf in Joure. In Lemmer komen straks zo’n vijftig medewerkers van de buitendienst te werken. De gemeentewerf in Lemmer krijgt een landelijk uiterlijk dat doet denken aan een boerderij. Dit pas bij de agrarische omgeving. Het hoofdgebouw krijgt twee verdiepingen. Daarnaast zijn er straks overkappingen op het terrein. In juni begon aannemer De Waard uit Zeewolde met het grondwerk. Jorritsma Bouw uit Bolsward gaat als hoofdaannemer de nieuwe gemeentewerf, ontworpen door TWA Architecten uit Burdaard, bouwen. Als alles gaat volgens planning, is de bouw van de werf eind februari 2018 gereed. Foto’s: Jan van der Werf

Lees verder »