Willem de Boer en Nynke Steigenga winnaars langste afstand bij Visserijdagenloop SV Friesland

HARLINGEN – Willem de Boer en Nynke Steigenga zijn woensdag winnaar geworden van de langste afstand bij de Visserijdagenloop van SV Friesland. De uit Exmorra afkomstige De boer legde de 16,1 kilometer af in 59.02. Steigenga, ook uit Exmorra, won bij de vrouwen in een tijd van 1.20.47. Hieronder een door SV Friesland zelf ingestuurd verslag. Woensdag de gehele dag regen maar in de avond een lange tijd droog. Dat was de weersvoorspelling voor de Visserijdagenloop op woensdag 30 augustus. Maar de voorspelling bleek niet uit te komen. Het werd niet droog en voor de start waren er flinke buien. De organisator Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik had er alles aan gedaan om de loop tot een succes te maken. Men had een nieuw soort evenementenverf gebruikt op krijtbasis wat na wat buien nog even blijft staan, maar met zoveel regen waren die niet meer zichtbaar en moesten er bordjes worden...

Lees verder »