Wit-Russische Dans- en Muziekensemble Pribuzhie komt naar Friesland.

HEERENVEEN – Pribuzhie komt in Friesland op uitnodiging van de Pribuzhie commissie, (gevormd door mensen uit Haskerdijken, Nieuwebrug, Heerenveen en Terband). Het Dans- en Muziekensemble was al zeven keer eerder in Friesland en heeft al op verschillende plaatsen opgetreden . De groep bestaat uit 40 jeugdleden in de leeftijd van 9 tot 17 jaar met enkele volwassen begeleiders. Het ensemble bestaat uit dansers, muzikanten en zangeressen, ze komen van een middelbare school, een soort conservatorium, uit Brest. Ze vinden het geweldig om in het buitenland op te treden. “De groep is vooral uitgenodigd om wat van hun cultuur te laten zien”,  “Het is een voorstelling met steeds wisselende kostuums. De dansgroep laat naast een aantal Russische dansen ook dansen met een verhaal zien.” Ze treden  dit jaar op in Gorredijk, Heerenveen, Joure en Sneek. De jeugd wordt samen met de begeleiders onder gebracht bij gastgezinnen in Haskerdijken en omgeving.De reis die ze...

Lees verder »