Woonzorgcentrum LindeStede ontvangt cheque van 2500 euro voor aanschaf verhoogde plantenbakken in de beleeftuin

WOLVEGA – Woonzorgcentrum LindeStede uit Wolvega heeft een cheque van 2500 euro ontvangen voor de aanschaf van verhoogde plantenbakken in de beleeftuin. De cheque is door Henk Miedema, ambassadeur van het Fonds Ab Laane, aangeboden aan Meriant-directeur Hugo Broekman en Debora Meester. Zij is projectleider van de beleeftuin. LindeStede wilde de tuin graag een nieuwe inrichting geven, omdat deze volgens het woonzorgcentrum deze nu niet aansluit bij de wensen van de bewoners. Met het geld wordt de tuin in fasen opnieuw ingericht, zodat gevaarlijke punten niet bereikbaar zijn voor de bewoners. De verhoogde plantenbakken zijn verrijdbaar en bedoeld als verlengstuk van de moestuin. Daarnaast komt er een fruittuin, een deel met dieren, een moestuin en komen er bloemen en kruiden rond de terrassen. Het Fonds Abe Laane is ondergebracht bij het Nationaal Ouderenfonds en is bedoeld om het welzijn van ouderen in zorginstellingen te ondersteunen.

Lees verder »