Surhuistervener mishandelt moeder in bijzijn kinderen: eis 1 jaar cel

LEEUWARDEN/SURHUISTERVEEN – Tegen een 26-jarige Surhuistervener is donderdag anderhalf jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De man heeft op 1 maart in Drachten de 36-jarige vriendin van zijn broer in elkaar geslagen. De Surhuistervener had gedronken en drugs gebruikt, toen hij ‘s avonds naar de woning van het slachtoffer aan de Voergang in Drachten ging. De man was ervan overtuigd dat zijn broer in een psychose was geraakt, nadat hij van zijn vriendin drugs had gekregen. De Surhuistervener trapte de voordeur in en sloeg de vrouw meerdere malen in het gezicht. Hij zou haar hebben geschopt toen ze op de grond lag en vervolgens van de trap hebben geduwd. Dat gebeurde allemaal in het bijzijn van de kinderen van de vrouw. De verdachte kon zich lang niet alles meer herinneren, maar hij wist zeker dat hij de vrouw niet in het gezicht had gestompt. Het letsel, een gebroken...

Lees verder »