College Ameland staat pal voor democratische vrijheid raadsleden

BALLUM – In reactie op de melding van twee leden van de gemeenteraad dat zij geïntimideerd zouden zijn via hun werkgevers in de kwestie van het beoogde wellnesscentrum in Nes wil het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland het volgende kwijt: Het college heeft kennisgenomen van de meldingen en benadrukt uiterst zorgvuldig om te gaan met de belangen van alle betrokken personen en partijen. Vooralsnog hebben de betreffende raadsleden geen aangifte gedaan van bedreiging of intimidatie. De vrijheid van raadsleden om hun standpunt te bepalen en hun stem uit te brengen in het democratisch proces is in de wet verankerd. Dit mag geen moment in het geding zijn. Iedere vorm van intimidatie van raadsleden wijst het college af.

Lees verder » [post-views]