Laaggeletterdheid van deze tijd?

“Heeft u dat ook wel eens?” – vaak de beginzin van Dominee Gremdaat in zijn column. Maar nu vraag ik het u. Heeft u dat ook wel eens: U bent met iemand in discussie en dat de ander al je argumenten aan de kant schuift door te vragen of dat nog wel van deze tijd is! Afgelopen week overkwam het mij weer. Een week van laaggeletterdheid? Onnodig vond mijn gesprekspartner. Niet van deze tijd. Velen onderschatten de problemen die mensen hebben met taal, formulieren invullen en de digitalisering. Met de overheid moet je tegenwoordig digitaal communiceren. Mijn overheid. Nl. Ook over uitkeringen, met het UWV. Als lid van de UWV-cliëntenraad wijs je het management er op, dat niet iedereen op de digitale snelweg zit. Dat zo’n twintig procent van de klanten moeilijkheden heeft met het digitale verkeer. En dat de klant daarom alle aanvragen en rapportages liever op papier thuis...

Lees verder » [post-views]