Opvoedondersteuning voor ouders in Zuidoost-Friesland

JOURE/LEMMER – Mensen in Zuidoost-Friesland die behoefte hebben aan opvoedondersteuning, kunnen vanaf maandag 18 september beroep doen op ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start. Humanitas voert dit initiatief uit in samenwerking met de gemeenten De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Opsterland, Weststellingwerf en Ooststellingwerf.  Home-start is ontstaan in Engeland als aanvulling op professionele hulp- en dienstverlening en wordt wereldwijd in twintig landen uitgevoerd. De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij steun wensen: hun vraag staan centraal. De vrijwilligers van Home-Start springen hierop in. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken. Ook wordt voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Humanitas voert Home-Start uit en is aangesloten bij het landelijke steunpunt. De uitvoering en ondersteuning van Home-Start krijgen vorm binnen een licentieovereenkomst, uitgegeven door de stichting Home-Start Nederland. Vrijwilligers worden begeleid door een professionele coördinator die in dienst is van Humanitas. Deze coördinatoren...

Lees verder » [post-views]