Wandelen over Sneker bolwerken in 1866 bij VHS

SNEEK – Alice Booij neemt de leden van de Vereniging Historisch Sneek e.o. en andere belangstellenden op dinsdagavond 26 september mee naar de bolwerken van Sneek in 1866. Aanleiding is dat op 5 september van dat jaar, een gewone doordeweekse woensdag, over de bolwerken een gezelschap van wel 80 personen wandelde. “Het zijn Jelle Douwes Bouma en zijn vrouw Eelkje Douwes van Dijk en al hun kinderen, aangetrouwde kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Jelle en Eelkje zijn die dag namelijk vijftig jaar getrouwd en vieren feest. Het hoogtepunt van de dag is niet een bezoekje met de hele familie aan een pretpark, wat opa’s en oma’s van tegenwoordig misschien doen, maar een wandeling rond Sneek, over de bolwerken, die zijn ingericht als wandelgebied.” Alice Booij toont aan de hand van een powerpointvoorstelling wat de familie zoal tegenkomt. ,,Ze nemen vast hun landerijen aan de overkant van de stadsgracht uitgebreid in ogenschouw,...

Lees verder » [post-views]