Friezen bezorgd over beschikbaarheid en betaalbaarheid van zorg

LEMMER Inwoners van Friesland hebben hun mening gegeven over de toekomst van de zorg. Ruim 600 Friezen deden mee aan een burgerraadpleging, die is uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van Seker en Sûn. Vanuit dit Friese project werd aan burgers gevraagd naar beelden over de toekomst van de zorg. Seker en Sûn wil oplossingen vinden voor de beste zorg in 2030 en heeft daarbij nadrukkelijk inwoners betrokken. De zorg verandert Het merendeel van de inwoners van Friesland verwacht dat in 2030 de zorg in Friesland er anders uit zal zien. De zorg verandert volgens hen op het gebied van betaalbaarheid, beschikbaarheid, organisatie, eigen verantwoordelijkheid en technologie. Bij technologische veranderingen denkt men aan robotisering, digitaal contact en verbetering van apparatuur, technieken en behandelingen. Ook de maatschappij verandert volgens veel inwoners. Ze zien twee tegenstrijdige maatschappelijke trends: individualisering aan de ene kant en een (toenemend) belang van het sociaal netwerk aan...

Lees verder » [post-views]