Indrukwekkende grachtenrace Amsterdam

AMSTERDAM/LEMMER Lyts Leeuwke verscheen 7 oktober aan de start van de Amsterdamse Grachtenrace. 12.11 uur klonk het startschot vanaf het Olympisch Stadion. Het zou een pittige wedstrijd worden. Smalle grachten, ca. 70 bruggen en 25 km voor de boeg. Vooral de weersomstandigheden waren een uitdaging. Veel regen en op sommige stukken een flinke wind. Het eerste uur hadden de dames de slag goed te pakken, er werden hoge snelheden gemeten. Het tweede uur werd er mooi constant doorgeroeid. Op de Herengracht 502 werd een eresaluut gebracht aan het overlijden van de burgervader van Amsterdam, Eberhard van der Laan. De riemen gingen omhoog en er werd stilte in acht genomen. Een zeer indrukwekkende ervaring voor de roeiers. Het laatste stuk kostte alle energie die er nog over was. Uiteindelijk resulteerde dit in een eindtijd van 3 uur en 26 minuten. Voor het algemeen klassement betekent dit dat we als 11e zijn...

Lees verder » [post-views]