ISU World Cup Shorttrack heeft primeur met hybride valkussensysteem

HEERENVEEN – Het ISU World Cup Shorttrack in Dordrecht had afgelopen weekend de primeur met een innovatief hybride valkussensysteem. En juist dit systeem was de redding van Daan Breeuwsma, die tijdens de 500 meter ongelukkig ten val kwam. Voor de ISU World Cup Shorttrack in Dordrecht creëerde Sidijk BV uit Heerenveen, in samenwerking met de KNSB en TIG Sports, organisator van het evenement, voor het eerst op een World Cup een hybride valkussensysteem. Door een combinatie van vrijstaande en vaste valkussens tegen een ijshockeyboarding stond er een systeem dat in de risicozones mee naar achteren schuift om de impact van een crash optimaal te absorberen. Op de derde dag van het toernooi komt shorttracker Daan Breeuwsma op de 500 meter ongelukkig ten val. Doordat het systeem meebeweegt blijft zijn letsel beperkt. De volgende dag staat Daan weer op het ijs. Daan Breeuwsma: “Ik heb ongelooflijk veel geluk gehad dat bij...

Lees verder » [post-views]