LAS ontvangt acteur en schrijver Arthur Japin

SNEEK Voormalig acteur en schrijver Arthur Japin is woensdag 18 oktober om 20.15 uur te gast bij stichting LAS in Boekhandel van der Velde. Zeer recent verscheen zijn nieuwe roman Kolja. Arthur Valentijn Japin (Haarlem, 1956) wilde in zijn kindertijd “zo nu en dan iemand anders zijn”. Daarin lijkt deze aanvankelijk acteur en later schrijver zeer wel geslaagd. Hij heeft toneel gespeeld, een humoristische kennisquiz op tv gepresenteerd, en vooral een rijk oeuvre aan romans, en ook filmscenario’s, theaterstukken en zelfs een opera op zijn naam staan. Voor zijn roman Een schitterend gebrek ontving hij in 2004 de Libris Literatuur Prijs. In 2006 schreef hij het Boekenweekgeschenk De grote wereld. Arthur Japin had geen fijne jeugd. Zijn vader, de toneelrecensent Bert Japin, pleegde zelfmoord toen Arthur dertien jaar was. Tot zijn zestiende werd hij gepest, zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld en bevond hij zich in een isolement. De liefde voor...

Lees verder » [post-views]