Mondriaan-marketing Museum Dr8888 succesvol

DRACHTEN – De STIJL-tentoonstellingen in Museum Drachten trekken veel extra bezoekers naar Drachten. De 40.000 bezoekers die directeur Paulo Martina aan het begin van dit jaar noemde komen er vermoedelijk niet, maar dit jaar hebben tot nu toe al 20.000 mensen een bezoek gebracht aan het museum. Dat zijn er nu al meer dan de 19.500 over heel 2016. ,,We hebben 30.000 als ondergrens genoemd en die komen er zeker”, aldus Martina. Op dit moment is de vierde en laatste STIJL-tentoonstelling in het museum te zien over De Stijl en het Constructivisme in het Noorden. Deze expositie duurt tot en met 14 januari. Na een motie van Provinciale Staten heeft de Provincie 40.000 euro aan subsidie toegekend en mede daardoor kon de uitgebreide marketingcampagne voor deze tentoonstellingen tot stand komen. De PR-waarde voor Noord-Nederland wordt door de NBTC op dit moment geschat op ruim 1.000.000 euro. Gedeputeerde Klaas Kielstra: ,,Het is...

Lees verder » [post-views]