Opnamen film Redbad op Ameland

BUREN – Een merkwaardig tafereel dinsdag op het strand van Ameland bij paal 17. Aan de waterkant ligt een vlot met een zeil. Op het vlot ligt een man. Enkele mensen lijken hem de zee in te duwen. Een actie die op het strand door vele tientallen mensen wordt gadegeslagen. De man op het vlot is Gijs Naber. Hij speelt de hoofdrol in de film Redbad 754 na Christus. De scene die wordt gedraaid is de offering van Redbad aan de zee. Hij wordt vastgebonden de zee opgeduwd door een deel van zijn volk, terwijl de rest lijdzaam toeziet. 700 na Christus. Noord-Europa is verdeeld in twee werelden: boven de rivieren leven de Friezen, Saksen en Denen. Onder de rivieren heersen de Franken. Zij willen doen wat zelfs de Romeinen niet gelukt is: heel Europa veroveren. Ze zetten daarbij een nieuw wapen in om de heidenen te onderwerpen: het christendom....

Lees verder » [post-views]