Voorleesactie tijdens de Dag van de Duurzaamheid in Joure

JOURE: 10 oktober 2017 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. Dit jaar wordt er weer een voorleesactie georganiseerd. GGD Fryslân besteedt samen met Instituut voor Natuureducatie (IVN) en de Friese NME centra ook aandacht aan deze dag. Gedeputeerde Michiel Schrier (o.a. bezig met duurzame energie, milieu en handhaving) gaat voorlezen op de Wumkesskoalle in Joure. Speciaal voor de voorleesactie is er dit jaar een verhalenbundel gemaakt over het thema Voeding, ‘De Wereld van Voedsel’.  Duurzaamheid en voeding Er is steeds minder kennis over de herkomst van ons voedsel. Kinderen zijn gewend dat melk uit een pak komt en vlees uit de koelkast. Maar het is van belang dat kinderen weten wat ze eten. Als ze van jongs af aan gezonde en duurzame keuzes maken, dan doen ze dit in de toekomst ook. Tijdens de Dag van de Duurzaamheid besteden we daarom samen met kinderen aandacht aan dit onderwerp. ...

Lees verder » [post-views]