80 jaar PSV De Oorsprong

SINT NICOLAASGA Paardensportvereniging De Oorsprong uit Sint Nicolaasga bestaat 80 jaar. Op zaterdag 14 oktober wordt dit op grootse wijze gevierd. De Landelijke Rijvereniging De Oorsprong werd opgericht op 17 november 1937 in Huis ter Heide, vlakbij Sint Nicolaasga. De leden kregen rijles op het terrein bij de voormalige stoeterij ‘De Oorsprong’ van de familie Van Eysinga. Na hun werk op de boerderij werden de paarden, vaak van het Friese ras, opgezadeld en kon erop gereden worden. Op dit moment is PSV De Oorsprong een actieve vereniging met een ledenaantal van rond de 280. De ponyruiters, ruiters en menners hebben allemaal hun eigen plek in de manege die in 1989 gebouwd werd. Ze kunnen rijlessen volgen of meedoen aan wedstrijden die georganiseerd worden. In de maand juli vindt ieder jaar de marathon plaats op het manegeterrein en in de bossen rondom Sint Nicolaasga. In de jubileumshow zullen alle geledingen van...

Lees verder » [post-views]