Een nieuwe blik op muzikanten in Heerenveen

HEERENVEEN – Op het Heerenveens UITfestival vielen ze positief op: Eelco Engelsma (46) op gitaar en zanger Jasper Dijkstra (34). Muzikanten in Friese hart en nieren die graag hun blik op muziek, onderwijs en het muzikantenleven delen. Eelco werd geboren in Jubbega en wilde naast een beetje spelen graag postbode worden. Heerlijk hele dagen op de fiets. “Op een of andere manier ben ik als conciërge op een muziekschool gevraagd om in te vallen als docent in het IMV (red. instrumentale muzikale vorming). Dat beviel zo goed dat Eelco na 10 jaar nog steeds met veel plezier les geeft in het onderwijs en aan zo’n 40 privéleerlingen naast zijn muzikantenbestaan. Zanger Jasper is geboren in Ureterp en is naast zangdocent in Groningen, Gorredijk en Heerenveen inmiddels ook werkzaam in het IMV. “Zanglessen worden niet aangeboden in het bestaande IMV-onderwijs omdat dit als iets vanzelfsprekends ervaren wordt binnen het basisonderwijs. De...

Lees verder » [post-views]