Enthousiaste reacties op nieuw Elfstedenpad

LEEUWARDEN – Gisteren, woensdag 11 oktober, werd het nieuwe Elfstedenpad officieel geopend. De nieuwe wandelroute die het parcours van de beroemde schaatstocht zoveel mogelijk volgt, spreekt tot de verbeelding. Tientallen mensen wandelden het laatste deel van de route, van Ritzumazijl naar de Elfstedenhal. Het paste maar nét in de bus: alle bezoekers, vrijwilligers, routemakers die in grote getalen kwamen opdagen. Na een presentatie over de totstandkoming van het Elfstedenpad door Tjisse Brookman (voorzitter KWBN-regio Noord) en Joep Naber (directeur Wandelnet), vertrokken de aanwezigen per bus naar Ritzumazijl. Vanaf daar wandelden zij gezamenlijk terug naar de Elfstedenhal. Het was een mooi gezicht: de wandelaars die onder de bewolkte lucht de eerste stappen zetten op dit nieuwste Streekpad. Ambitie Friesland: blijvende positie top 3 wandelprovincies Terug aangekomen in de Elfstedenhal werden de wandelaars opgewacht door Michiel Schrier, gedeputeerde van de Provincie Friesland. Hij is trots op de nieuwe wandelroute: “Friesland heeft de afgelopen...

Lees verder » [post-views]