Gevarieerd programma bij Historisch Centrum Leeuwarden

LEEUWARDEN – Bij Historisch Centrum Leeuwarden staan het komende weekend verschillende activiteiten op het programma. Zaterdag 14 oktober om 14.00 uur vertelt Aukje Ligthart over het leven van haar moeder, Dieuwke Winsemius. Winsemius verwierf landelijke bekendheid met haar historische romans, onder andere over prinses Maria Louise van Hessen Kassel. Na de lezing wordt er een plaquette onthuld bij het geboortehuis van Dieuwke Winsemius aan de Nieuweburen. Daarna presenteert tantezegger en neef Pieter Winsemius (de oud-minister) zijn nieuwste publicatie over de familie Winsemius (in het HCL). Zaterdag om 14.00 begint er vanaf Wijkontmoetingsplaats Oldegalilieëen e.o. een begeleide wandeling langs bijzondere plekken in de Bloemebuurt, en in en rond het eeuwenoude Oldegalileën. Opgave via info@wijkteamoudoost.nl. Zondag 15 oktober vertelt Girbe Buist over gelukspreekwoorden in Leeuwarden en elders in Nederland. Ongeveer 25 gelukspreekwoorden in Leeuwarden (merendeels in het stadsdialect) worden door de spreker vergeleken met dergelijke spreekwoorden elders in Nederland. Girbe Buist is...

Lees verder » [post-views]