Inwoners Tytsjerksteradiel zijn tevreden over dienstverlening en woonomgeving

BURGUM – Inwoners van Tytsjerksteradiel zijn tevreden over hun woonomgeving en de gemeentelijke dienstverlening. Een aandachtspunt is de relatie tussen de gemeente en inwoners. Dit blijkt uit het tevredenheidsonderzoek ‘Waar staat je gemeente’ die gehouden is onder 2.000 inwoners. ‘Ik wil alle inwoners bedanken die hebben deelgenomen aan het onderzoek. De uitkomsten zijn een goede basis om de aandachtspunten uit het onderzoek af te stemmen met wat inwoners echt belangrijk vinden,’ aldus burgemeester Jeroen Gebben. Gemeentelijke dienstverlening hoog gewaardeerd In de afgelopen 12 maanden hebben zeven op de tien inwoners contact gehad met de gemeente. Zij waarderen dit met een 7,0. Dit is hoger dan landelijk. De grote meerderheid vindt dat het aanvragen van een product/dienst makkelijk gaat, de informatie juist was en de afhandelingstijd acceptabel. Medewerkers van de gemeente hebben bij de meerderheid van de inwoners een positieve indruk achtergelaten. Wel is verbetering mogelijk door inwoners nog meer aangenaam te...

Lees verder » [post-views]