Tresoar komt naar bibliotheek voor LF2018

LEMMER/JOURE In oktober komt Tresoar op bezoek in de bibliotheken met een gratis stoomcursus Klaar voor LF2018 waarmee zij belangstellenden op een luchtige manier vertellen over de plaats en streek waarin zij wonen. Na afloop van de cursus zijn de deelnemers klaar om de LF2018-gasten te woord te staan en verder te helpen. Tresoar verzamelt samen bijzonderheden om het verhaal van Friesland te vertellen. Veel van de gasten die naar Friesland komen tijdens LF2018, willen de rijke Friese geschiedenis van stad en platteland opsnuiven. Het kunnen cultuurtoeristen zijn, maar ook familie van Friese emigranten die op zoek zijn naar hun ‘roots’. Hoe zit het eigenlijk met de Friese Vrijheid? Wanneer was ook alweer de Slag bij Warns? Waar komt de naam ‘Lemmer’ vandaan? Welke handel maakte Balk welvaren? Wie was Douwe Egberts? Wat voor pareltjes uit de geschiedenis en cultuur geven kleur aan uw dorp of streek? Deze activiteit vindt...

Lees verder » [post-views]