Vrijwilligers Efkes dwaan voorzien appartementen wooncomplex Theresia Franeker van rookmelders

FRANEKER – Alle vierenzeventig appartementen van wooncomplex Theresia worden vandaag vanaf 9.00 uur voorzien van rookmelders. Daarnaast geeft de brandweer vanmiddag vanaf 14.30 uur uitleg over brandveiligheid, voorzorgsmaatregelen en wat wel en niet te doen bij brand. De rookmelders worden kamer voor kamer aangebracht door vrijwilligers van Efkes dwaan. Dat is een onderdeel van Humanitas. De vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor personen die geen familie of anderen om zich heen hebben die voor hen klaarstaat. Zij zijn te bereiken via De Skûle Welzijn: 0517-39 37 50. Verhuurder Woonzorg Nederland laat de rookmelders aanbrengen in het kader van brandveiligheid. ,,Dat gebeurt niet alleen in Franeker, maar bij alle in totaal ongeveer 42.000 appartementen van de landelijke verhuurder van seniorenwoningen”, zegt Anouschka Meerenga, bewonersconsulent van Theresia Franeker.

Lees verder » [post-views]