Zinderende ontknoping kampioenschap tennis Boarnsterhim 2017

GROU – Het Boarnsterhim tenniskampioenschap 2017, waaraan alle tennisverenigingen uit de voormalige gemeente Boarnsterhim, alsmede Goutum en Wirdum meededen vond van 3 tot en met 8 oktober plaats. De eindstrijd om het kampioenschap bij de heren dubbel A kende een zinderende ontknoping. Joop Andringa en Sijmen Bergsma (beiden uit Reduzum) hadden hun handen meer dan vol aan hun opponenten uit Aldeboarn. Bart de Vreese en Roelof Jelsma (beiden uit Aldeboarn) pakten uiteindelijk de titel, maar de winst was nipt (7-5, 4-6 en een supertiebreak met 11-9). Heel anders ging het in de finale in de dames dubbel A. Hilde Spithost en Karen Voetberg (beiden uit Wirdum) gingen ‘met knikkende knietjes’ de baan op, maar wisten het in de eerste set nog redelijk spannend te houden. Daarna moesten ze in Wieke Huisman en Doutzen Oosterhof toch echt hun meerdere erkennen (6-3, 6-1). In het gemengd dubbel A eindigden Jeljer Zijlstra (Reduzum)...

Lees verder » [post-views]