Boekpresentatie ‘Mijn Mata Hari’ in café Wouters

LEEUWARDEN – Precies honderd jaar nadat Mata Hari in de buurt van Parijs is gefusilleerd, is de boekpresentatie van ‘Mijn Mata Hari’, geschreven door Hanneke Boonstra in Leeuwarden. De boekpresentatie vindt op zondag 15 oktober om 16.00 uur plaats in café Wouters. In Boonstra’s familie ging het verhaal dat zij een recht lijn hadden met Margaretha Zelle, beter bekend als Mata Hari. Hanneke zocht het uit, en de veronderstelling bleek niet te kloppen. Intussen was ze wel gefascineerd geraakt door deze vrouw. Ze verdiepte zich in de vraag hoe het kan dat deze naam na honderd jaar nog zo’n mythische klank heeft. Namens het Fries Museum ging ze op onderzoek uit. Ze trad in Parijs, Rome Londen en natuurlijk Leeuwarden in de voetsporen van Mata Hari. Ze bekeek films en schilderijen en las de talloze boeken die verschenen zijn. Ook interviewde ze tal van mensen die zich op een of...

Lees verder » [post-views]