Creativiteit en inspiratie, al 45 jaar in ‘Nieuw-Askov’

SIBRANDABUORREN – Nely Kerbert-Schermerhorn, ze wordt de volgende maand 89 jaar, viert zaterdag 21 oktober het 45-jarig bestaan van haar atelier Nieuw-Askov in de Nederlands Hervormde kerk van Sibrandabuorren. Het thema van de middag is ‘Hygge’, Deens voor ‘gezelligheid’. Cursisten van toen en cursisten van nu passeren de revue en tonen hun creaties en werkstukken die zij bij Nely Kerbert hebben gemaakt. Ook een fotopresentatie maakt deel uit van het programma dat muzikaal wordt omlijst. Nely Kerbert-Schermerhorn en haar echtgenoot Coen Kerbert, voormalig huisarts te Sibrandabuorren, kochten het boerderijtje dat achter de dokterswoning stond in 1968 van de familie De Jong. In 1972 begon Nely met haar cursussen. Het karakter van de boerderij is door Nely en Coen altijd in stand gehouden, de cursussen van Nely worden nog altijd gegeven in de oude stal. Nely, geboren op 11 november 1928, en dochter van een boerengezin uit Grootschermer (Noord-Holland), heeft haar...

Lees verder » [post-views]