Flamencoshow van Farruquito in De Harmonie

LEEUWARDEN – Farruquito laat overal een diepe indruk achter met zijn show ‘Improvisao’. Woensdag 18 oktober om 20.15 uur is hij te zien in De Harmonie. De Spaanse Juan Manuel Fernández Montoya, oftewel Farruquito, is de vierde generatie van zigeunerdynastie ’Los Farruco’. Hij heeft zijn eigen stijl ontwikkeld binnen de flamenco ’De estilo farruquero’. Met zijn ongeëvenaarde dans trad hij onder andere op in Carré en op Lowlands. Al van kinds af aan is Farruquito bezig met dans. Op vijfjarige leeftijd stal hij de show op Broadway. Hij draagt zijn passie voor dans over aan Farru, zijn zoontje van vier. Hierbij laat hij zich inspireren door de hoeven van paarden op het asfalt en door de trotse houding van stierenvechters. Farruquito: ,,Ik wil mijn liefde voor deze kunst overbrengen. Flamenco is onderdeel van een complete cultuur, mensen willen vaak meer weten van de dans, de expressievorm en de flamenco. Ze...

Lees verder » [post-views]