Gemeente Franekeradeel wijst ouders in brief op alcoholgebruik jeugd bij Agrarische Dagen en in weekenden

FRANEKER – De gemeente Franekeradeel heeft in een huis-aan-huisbrief ouders gewezen op alcoholgebruik door jeugd tijdens de afgelopen Agrarische Dagen. De brief is verstuurd omdat de gemeente zich zorgen zegt te maken over het feit dat veel jongeren aangeschoten naar de binnenstad kwamen. ,,Ze drinken thuis of op een andere plek in korte tijd veel alcohol en vertrekken dan naar de stad”, zo valt te lezen. Voor een aantal liep dat slecht af. De gemeente wijst in de brief vervolgens op een greep uit het verslag van de politie: ‘Een meisje van 16 verloor haar bewustzijn door alcoholgebruik en is met de ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht’, ‘een jongen van 15 jaar werd onwel van de alcohol en heeft zichzelf op straat onder gespuugd’, ‘een meisje van 14 jaar werd onwel door het drinken van een halve fles wodka’ en ‘een ander 14-jairg meisje had teveel wijn gedronken...

Lees verder » [post-views]