Otters gebruiken nieuwe otterpassage Kraenlânswei (met filmpje!)

DE VEENHOOP – De nieuwe Otterpassage onder de Kraenlânswei is een succes. Een camera betrapte in september en oktober in de passage twee otters, maar ook een steenmarter en een hermelijn. De twee otters werden gefilmd terwijl zij door de buis liepen. De beelden bewijzen dat de dieren niet meer de gevaarlijke weg oversteken, maar juist de veilige route nemen. ,,Dit is geweldig nieuws! Een schoolvoorbeeld van hoe een faunabuis hoort te werken! Hiermee voorkomen wij verkeersslachtoffers”, zegt Sytske Rintjema van It Fryske Gea. Struikelblok Er leven steeds meer otters in Fryslân. Veel natuurgebieden liggen klaar om hun nieuwe bewoners te verwelkomen. Een belangrijk struikelblok in de verspreiding van de otter zijn de drukke wegen in Fryslân. Hierdoor raken natuurgebieden van elkaar afgesloten en moeten trekkende otters wegen oversteken. Jaarlijks vallen er daardoor veel verkeersslachtoffers onder otters. In 2014 kwam de otter voor de allereerste keer naar de Kraanlannen. Otterkenners...

Lees verder » [post-views]