Politie oefent aanhoudingen in Heerenveen-Midden

HEERENVEEN – Bewoners van de wijk Heerenveen-Midden keken vrijdag raar op toen er ineens een groep agenten voorbij kwam rennen. ,,Staan blijven politie!” schreeuwen de agenten richting een man die voor het uit rent bij het Tellepark. Even later hebben de agenten de man te pakken en wordt deze in de boeien geslagen. Dit gebeurt met het nodige verzet. Nadat de man is geboeid wordt deze afgevoerd in een politiebusje. Vanaf het balkon van de Tellepark flat klinkt dan ineens applaus van de bewoners die allemaal staan te kijken. Het gaat hier om oefeningen van de politie. Het is belangrijk voor politiemensen om hun vaardigheden met regelmaat te testen. Er worden situaties nagespeeld die agenten ook in hun dagelijkse werk voor de kiezen kunnen krijgen. Hierdoor lijkt het alsof het om een echte boef gaat die overmeesterd wordt. Ook de komende weken zullen er in de wijk Heerenveen-Midden met regelmaat...

Lees verder » [post-views]