Politie op zoek naar belager scholiere uit Franeker

FRANEKER – De politie is op zoek naar een man die vanochtend probeerde om een scholiere aan te randen. Omstreeks 8.20 uur sprak de man volgens een politiewoordvoerder het meisje aan bij de brug ter hoogte van de H.W. Tilanusstraat. Hij zou haar in gebrekkig Nederlands de weg hebben gevraagd. ,,Op een gegeven moment pakte hij het meisje bij de arm en probeerde hij haar te betasten.” De scholiere wist zich los te maken en heeft vervolgens op school haar verhaal gedaan. Vanuit de school is vervolgens de politie ingeschakeld. Om 8.55 uur verscheen er een oproep op Burgernet waarin gevraagd werd uit te kijken naar een ongeveer 30-jarige donker getinte man van 1.70 meter met kort kroeshaar en met een blauwe trui aan. De man is ondertussen nog niet gevonden. Wie de man ziet wordt gevraagd om 112 te bellen.

Lees verder » [post-views]