Sambavoetbal in Friese derby

Zaterdag staat in de hoofdklasse vrouwenvoetbal de Friese derby tussen VIOD VR1 en Heerenveense Boys VR1 op het programma. In een provincie waar de blanke huidskleur de boventoon voert, onderscheiden Rafaela Dijkstra en Ana Carolina de Jong zich van de rest. Deze zwarte parels zijn niet meer weg te denken uit de basiself van hun team. Zowel Rafaela als Ana Carolina zijn 19 jaar geleden geboren in Brazilië. Rafaela in de buurt van Sao Paulo en Ana Carolina in Ataleia. Werd Rafaela vergezeld door haar oudere broer Wesley, Ana Carolina zette samen met haar oudere zus Clarice voor het eerst voet op Nederlandse bodem. Ook nu kruipt het bloed waar het niet kan gaan, want via social media zijn deze beide voetbalsters bevriend met elkaar geraakt. Maar zaterdag zal deze vriendschap even opzij moeten worden gezet, want dan telt alleen de winst.Rafaela Dijkstra verliet als dertienjarige Broeksterwâlden om in het...

Lees verder » [post-views]