Smelne’s Erfskip plaatst laatste twaalf Stroffelstiennen in Drachten

DRACHTEN – Smelne’s Erfskip plaatst op vrijdagmiddag 20 oktober de laatste twaalf stroffelstiennen voor de in de Tweede Wereldoorlog vermoorde Drachtster Joden. Vorig jaar werden de eerste Stroffelstiennen in Drachten geplaatst in de stoep van Beter Wonen. De volgende gedenkstenen komen voor de woningen aan de Stationsweg 113, Kerkstraat 3 en Noordkade 106. Ze zijn voor de gezinnen Mozes Turksma, Jacob Turksma en Veronica Esje van Leer-Zwarts. Bij de plaatsing van de twaalf stenen wordt ook het Drachtster Lyceum betrokken. David en Simon Turksma, twee van de slachtofffers voor wie een steen gelegd zal worden, waren destijds leerlingen van de Rijks HBS, nu het Drachtster Lyceum. Leerlingen van deze school hebben vorig jaar de stenen voor beide jongens geadopteerd. Speciale lessen Op 20 oktober heeft het Drachtster Lyceum speciale lessen, die in het teken staan van discriminatie, onderdrukking en vervolging. Er zijn workshops met gastsprekers van Amnesty International, het Anne Frankhuis en...

Lees verder » [post-views]