Vrachtverkeer over verbrede rotonde bij Balk

BALK – De verbrede rotonde in de Suderséwei bij Balk wordt volgende week feestelijk worden geopend. Dankzij de groter gemaakte rotonde is een aantal dorpen verlost van vrachtverkeer en behoren gevaarlijke situaties tot het verleden. Ondernemersnetwerk Gaasterland e.o. heeft er samen met de provincie Fryslân en gemeente de Fryske Marren voor gezorgd dat de rotonde Suderséwei/Sudergoawei bij Balk is verbreed. Hierdoor hoeft zwaar en lang vrachtverkeer zich niet langer meer door een aantal kleine plaatsjes te wringen zoals Sondel, Nijemirdum, Oudemirdum en Rijs om het industrieterrein in Bakhuizen te bereiken. Vrachtverkeer van Lemmer naar Bakhuizen kan nu grotendeels gebruik maken van de provinciale wegen. Op 18 oktober zal de grotere rotonde feestelijk worden geopend. De wethouder Johannes van der Pal van verkeer en vervoer van gemeente De Fryske Marren zal hierbij aanwezig zijn om de officiële openingshandeling te verrichten. De feestelijkheden zullen om 17.00 beginnen en naar verwachting rond 20.00...

Lees verder » [post-views]