Zuiderkerk loopt vol voor integratiediner

SNEEK – De Zuiderkerk in Sneek liep gisteravond vol voor het 5e nationale integratiediner 2017 in de gemeente Súdwest-Fryslân. Zo’n 200 mensen schoven aan voor een  wereldgerecht. Elkaar ontmoeten kennismaken en samen eten. Daar ging het bij het 5e nationale integratiediner. Verschillende nationaliteiten, jong en oud, vluchteling, alleen of met het hele gezin. De Snekers lieten zich de vijf verschillende wereldgerechten goed smaken. Het diner in de Zuiderkerk was de afsluiting van een ‘lunchtoer’ diezelfde dag die rond 12.00 op verschillende scholen in de gemeente werd georganiseerd. Stella van Gent, wethouder van de gemeente Súdwest-Fryslân, was bij het diner in de Zuiderkerk. ,,Het is een feestje hier te mogen zijn. Zo veel verschillende mensen. En kijk om je heen, met elkaar eten en elkaar echt ontmoeten gaat eigenlijk vanzelf. Ik kan echt genieten als op zo’n manier mensen bij elkaar worden gebracht. We horen zelfs regelmatig dat er nieuwe, blijvende...

Lees verder » [post-views]